dinsdag 21 februari 2017

Oude tuinvaas op tafel.


Hij stond buiten en heb hem weer naar binnen gehaald, de oude tuinvaas.
Een paar takken van de Grand Annebel afgeknipt en erin gezet, erg mooi zijn ze niet meer maar voor nu kunnen ze er nog wel mee door. Straks in het voorjaar weer eens op zoek naar een citroenplant, deze groeit weelderig en heeft een prachtige groene kleur.



Er is eigenlijk niet veel nieuws in huize Louise, veel is weggegaan of heb ik via MP verkocht.
Ik ben blij met de ruimte die ik gecreëerd heb en nog steeds aan het creëren ben. Morgen ga ik weer eens nazien wat in de twijfeldoos zit, volgens mij kunnen daar weer spullen van weg.
Bijna al het plastic is verdwenen uit huis, alles heb ik vervangen door glas, hout, steen, ijzer of aardewerk. Als je ziet wat plastic met de natuur, dieren en zelfs mensen doet dan schrik je toch wel even en dit vind ik wat ik doe, het minste is wat ik kan doen. 
Supermarkt kom ik bijna niet meer, groente koop ik bij de biologische kraam op de markt, kaas en eieren bij de kaasboer enz.. 
Eten koken deed ik altijd al zonder pakjes uit de supermarkt waar veel te veel zout en suiker in zit. Alles vers en dit is zeker een must als je de ziekte van Crohn hebt, zoals ik.
Een gezondheidsfreak, nee.......  dat valt wel mee met mij, gewoon gezond en lekker eten.
Met mijn levensstijl komen ook voordelen om de hoek kijken, als je minder in je huis hebt staan hoef je ook minder schoon te maken. Mijn manier van boodschappen doen geeft ook veel minder afval (geen pakjes, doosjes, plastic zakjes enz.)

Ben eigenlijk nieuwsgierig hoe jullie dit allemaal doen.
Misschien heb je nog leuke tips voor mij, ik hoor ze graag.

Fijne week en lieve groet,

Loes








Kerst.

Wens jullie allemaal  fantastische KERSTDAGEN EN BOVENAL EEN GEZOND     EN  LIEFDEVOL 2018!!!