zaterdag 30 mei 2015

Coupons van linnen.


Vorige week langs de nieuwe tweedehands winkel op het industrie terrein. De winkel leek echt op Stiefbeen & Zoon, zoveel spullen op en in en door elkaar heen heb ik nog nooit gezien, je moet dan ook soepel in de heupen zijn om van de ene kant naar de andere kant van de winkel te komen.
Aan één kant van de winkel zag ik kant en klare gordijnen hangen en ervoor lagen zakken met gordijnen maar ook lappen stof. Mijn oog viel op een doorzichtige grote zak en ik dacht: het zal toch niet waar zijn en ja hoor, in de zak zaten drie grote lappen (coupons) van linnen, elke lap is meer dan 3 meter lang en 150 cm breed.
Met de grote en nogal zware zak onder mijn arm weer een weg terug gebaand naar de toonbank waar een mevrouw achter stond, zij heeft de lappen gemeten en zei mij: dat is dan 11,25 euro.
Ik probeerde mijn verbazing niet te laten blijken en heb de 11.25 euro betaald.... zo snel mogelijk, voordat zij van gedachte zou veranderden hahahaha.......
Wat ga ik er van maken? Gordijnen voor de keuken, of voor in de hal, of een groot beddensprei met hoezen voor kussens, hier moet ik nog even over nadenken.




Bij de supermarkt stonden deze leuke  houten Storage Boxen, heel leuk om mijn verfpotten in op te bergen, nu staan er plantjes in, ook een idee om er kruiden in te zetten voor op de aanrecht.


Voor vandaag hadden we een etentje gepland voor mijn mans zijn verjaardag (afgelopen dinsdag), maar helaas hebben we dit moeten uitstellen naar een andere keer. Sinds een paar dagen heeft mijn man hele dikke benen en voeten, gisteren zijn we bij de huisarts geweest die zich toch wel zorgen maakte en vandaag is de wijkverpleging geweest om zijn benen en voeten te zwachtelen.  
Maandag komt de huisarts thuis en hebben we de bloeduitslagen, of dit bij het beeld van Vasculaire Parkinson hoort..... we weten het niet, maar hopen dat het niet iets ernstig is en verholpen kan worden.

Mijn man kijkt tv en naast mij op de bank ligt een stapel tijdschriften om gelezen te worden, op de tafel staan lekkere hapjes, zo brengen we toch weer wat gezelligheid in huis en genieten we van het zonnetje die af en toe binnen schijnt en..... van elkaar.


Wens jullie een heel fijn weekend!


Lieve groet,


Loes










maandag 25 mei 2015

Tuindag!

Vanmiddag heerlijk in de tuin bezig geweest, het was bewolkt dus een perfecte middag om de Buxussen te snoeien. De kabel die je links ziet wordt komende week onder de stenen en de aarde gelegd. In het midden van het pleintje hahaha... staat een stenen console, daarop een oude gietijzeren pot met daarin een Olijfstruik.




Klein, klein kleutertje wat doe je in mijn hof, je plukt er al mijn bloemetjes af en maakt het veel te grof. Dit zong ik vanmiddag onder het snoeien, want Chanel vind het heel interessant om de plantjes uit de aarde te trekken, oftewel van te knabbelen. Ze loopt in een speciaal rompertje zoals men dat noemt, zo kan ze niet bij de hechtingen komen. Ze huppelt de hele dag door de tuin, een teken dat ze weer helemaal de oude aan het worden is.




Wens jullie een hele fijne korte week!


Lieve groet,


Loes




vrijdag 22 mei 2015

Eethoek/schilderhoek.


Begin een beetje mijn draai te vinden in ons interieur, gewoon neerzetten wat je mooi vindt, dus niet wat bij elkaar past. Een oude pot is mooi zoals hij is, een paar bloemen uit de tuin die inmiddels gedroogd zijn, maakt het plaatje compleet.
De stoelen met een stoffen zitting waren geen succes om in een eet/schildershoek te staan, zodoende ben ik op zoek gegaan naar andere stoelen. Op MP vond ik twee ijzeren stoelen en twee Thonet stoeltjes, ben nu in onderhandeling voor twee oude schoolstoelen.
De combinatie van wit, hout en natuurlijke stoffen blijf ik mooi vinden en of het nu landelijk, industrieel, vintage of welk naambordje er ook bij mag hangen, het maakt mij niet uit. Zo blijf ik heerlijk bij mijzelf en ben tevreden met het resultaat.
 Op de foto lijkt de tafel behoorlijk wit, in werkelijkheid is hij oud wit, de lamp heb ik hoog gehangen met een haak, want een lage lamp met schilderen werkt niet erg. Boven de schildersezel hangt een oude industriële lamp met een speciale lamp erin voor het schilderen.






Onze lieve Chanel ligt stilletjes op de deurmat de tuin in te kijken, ze is gisteren gesteriliseerd en die lieverd is helemaal van slag. Gisteren heeft ze bijna de hele dag op haar dekentje gelegen en vandaag kijkt ze al weer wat helderder uit haar oogjes en heeft alweer gegeten en goed gedronken.

Lieve allemaal, ik wens jullie hele fijne Pinksterdagen en natuurlijk met een heerlijk zonnetje erbij.


Lieve groet,


Loes






maandag 18 mei 2015

Kruiden in de tuin.


Afgelopen vrijdag de kruiden voor in de tuin gekocht en vandaag druk ermee aan de gang geweest.
Foto's gemaakt en opgezocht wat de hoogte van de kruiden zijn, zo kon ik ze van hoog tot laag in de grond zetten.
Maar eerst kregen we visite, het zonnetje scheen, dus gezellig in de tuin thee gedronken, naderhand heb ik een heerlijke maaltijdsoep gemaakt. Na het eten ben ik aan de slag gegaan met planten en rond 21.00 uur stonden de kruiden en nog wat planten in de grond.
Kleine Chanel heb ik in de kamer gezet met de tuindeur dicht, want de kruiden en vooral de naamplaatjes vond ze wel heel interessant hahaha...


 Helemaal vergeten om een foto te maken, bij deze een foto in het donker, heeft ook wel wat.. toch?



Wens jullie een hele fijne week!


Lieve groet,


Loes



vrijdag 15 mei 2015

Update tuin.


In de tuin gaat het prima, de Buxussen slaan aan en vanmiddag ga ik op stap voor nieuwe kruiden en planten. Vandaag wordt er een pergola geplaatst tussen de tuin en het terras en met zo'n twee weken ga ik de Buxussen snoeien. Stukje bij beetje wordt het een mooi maar vooral ook een gezellig tuintje.


Vorige week kwam ik deze blauwe regen tegen op de markt, die kon makkelijk mee in de fietstas en thuis gekomen, direct in de grond gezet.


De  kleine Vijgenboom die in een grote pot staat geeft nu haar vruchten en ze groeien gestaag.



Lieve allemaal, ik wens jullie een heel fijn weekend!


Lieve groet,


Loes




dinsdag 12 mei 2015

Een ander schilderij.


Geen potten en geen takken, een geheel ander schilderij.




Wens jullie een fijne week met veel zonneschijn!

Lieve groet,

Loes






maandag 4 mei 2015

Update tuin.

Mensenlief wat hebben deze jongemannen hard gewerkt, binnen twee dagen van morgens tot avonds 21.00 uur de tuin veranderd. Eerst alle steentjes en zand eruit, lijntjes gespannen waar de steentjes opnieuw gelegd worden. Bomen en buxussen die in de rechthoek stonden eruit, de buxussen aan de kanten konden nog even blijven staan. 
De andere Buxussen eruit gehaald, aarde weg geschept en nieuwe aarde erin. De één was met de kruiwagen in de weer en de ander was met de bestrating bezig. 


Hier zijn ze al een eind op weg, de nieuwe aarde ligt erin en het straatwerk is bijna klaar.


Opnieuw alle bomen en planten erin gezet, maar dan op een andere plek. Het lijkt net of er meer groen is in de tuin, maar het zijn toch dezelfde planten en bomen.


Voorlopig mag ik nog niet vegen, de Buxussen worden een klein beetje gesnoeid, dat schijnt beter te zijn voor de wortels, eind mei worden ze helemaal weer in model geknipt.
Her en der komen nieuwe planten en kruiden te staan, maar voor nu ben ik al helemaal in mijn element met deze verandering.

Wordt vervolgd.


Lieve groet,


Loes







zaterdag 2 mei 2015

Troep met PASSIE in de tuin.

Gisteren alle spullen aan de kant gezet, potten, planten, lantarens en van alles en nog wat, direct maar even kijken wat blijft of weg mag. Als je het allemaal zo bij elkaar zet lijkt het heel wat, maar verdeelt over de tuin heeft alles zijn plekje.
Vandaag beginnen de jongens (leren voor hovenier) in onze tuin, alle steentjes eruit en nieuw zand (ligt nu voor het huis) erin. Eerst wordt alles afgemeten en lijntjes getrokken, dan opnieuw de steentjes en daarna wordt de beplanting verzet naar hun nieuwe plek.
Gisteren zag ik de klimplant met de prachtige Passiebloem staan bij de winkel, deze krijgt een plekje in de tuin.
Alle steentjes en planten worden hergebruikt in de tuin met wat nieuwe planten erbij en gisteren kreeg ik de nieuwe Jeanne d'Arc Living en laat daar nu een hele reportage van planten in de tuin staan met naamsvermelding erbij, wat een planning!




Lieve allemaal ik ga de jongens voorzien van een drankje en wens jullie een heel fijn weekend.


Lieve groet,


Loes





Kerst.

Wens jullie allemaal  fantastische KERSTDAGEN EN BOVENAL EEN GEZOND     EN  LIEFDEVOL 2018!!!