zondag 25 januari 2015

Lamp en stoel.


Een van de moeilijkste dingen in het interieur vind ik de keuze van lampen en dan maar niet te praten over het licht. Want het lijkt makkelijk om een lamp gewoon neer te zetten of op te hangen, maar wat voor licht het geeft en wat heb je nodig: sfeerlicht of leeslicht of helder licht.
En als je aan alles tegelijk begint, zie je door het bos de bomen niet meer, dus ben ik lamp voor lamp aan de slag gegaan, nu was de lamp in de hoek naast de grote kast aan de beurt, de grote kruiklamp die er stond heb ik verkocht (het licht scheen meer op de tafel, dan de kamer in) en in plaats van deze hoge stoere lamp met daarin een witte spaarlamp, de grijze kap had ik nog en past er prachtig bij.


De stoel, eerst had ik een leuke schommelstoel (klik), maar toen hij eenmaal stond en ik al twintig keer mijn benen had gestoten tegen de uitsteeksels en iedereen die in de stoel ging zitten aan het schommelen was hahahaha...... vond ik het maar beter om hem weer te verkopen en dat is gelukt.
Inmiddels ben ik er wel achter gekomen dat ik hier geen grote fauteuil kan staan, het neemt te veel ruimte in, dus op zoek naar een kleine fauteuil.
Zo nu en dan eens naar de Kringloopwinkel en op MP gekeken en laat er nou afgelopen week op MP een leuke oude stoel staan, niet te groot, zwart velours en zit heerlijk. De dame waarvan ik de stoel heb gekocht, heeft er zilverkleurige spijkertjes ingeslagen, deze ga ik vervangen voor een donkere kleur. Samen met de kleur wit, naturel, hout en de donkere schilderijen is de stoel een blikvanger in de kamer geworden.


Manlief is vanmorgen door zijn zus opgehaald om een dagje samen te vertoeven en ik stap zo op de fiets, het is droog buiten en niet glad meer, tijd voor een frisse neus.


Wens jullie gezellige zondag en een fijne week!


Lieve groet,


Loes





maandag 19 januari 2015

Grote mand.

We zitten al weer in de derde week van januari en naar het lijkt in een hele lange herfst met veel wind en regen. Gelukkig hebben we daar niets over te zeggen en moeten we er gewoon het beste maken, met gezellig brandende kaarsjes op de tafel en binnenshuis de klusjes te doen die gedaan moeten worden, zoals hier opruimen en wegdoen van spullen, zodat we in het voorjaar met mooi weer kunnen genieten van het buiten zijn.
Afgelopen vrijdag stonden hier behoorlijk wat dozen met spullen en zakken met kleding en textiel klaar om door de Kringloopwinkel opgehaald te worden, oh.... wat ruimt dat lekker op zeg.

Graag heb ik de boeken en tijdschriften die ik lees in handbereik en omdat de boekenkasten boven staan, liggen ze meestal op de salontafel. Daar heb ik nu een mooi oplossing voor gevonden, een grote mand, hoog en breed, hier kan ik alles kwijt en het staat nog leuk ook.



Dacht ik toch... schatje ligt te slapen, kan ik op mijn gemak wat foto's maken, maar nee hoor.... daar kwam de jongedame alweer aan om zich heerlijk neer te leggen op de vacht, maarja.... geef haar eens ongelijk, een heerlijke zachte vacht, waar ze ook nog lekker in kan bijten, maar daar steekt vrouwtje wel een stokje voor.

          

Vanmiddag zijn we met Chanel naar de dierenarts geweest voor haar prikje, ze is helemaal onderzocht en blaakt van gezondheid. Ze mag wel naar buiten maar nog niet op plekjes waar andere honden graag hun behoefte doen.

Ze is erg lief, maar ook heeeeel baldadig, weet al wat ze wel en niet mag en als ik haar een standje geef, gaat ze blaffen tegen mij, nou ja... blaffen en dan is het ook de bedoeling dat het indruk maakt.
Het baasje is ook erg gek met haar, ze is dan ook vertederend en lief bij tijd en wijle.

Door mijn mans ziekte zit hij de hele dag op zijn stoel, maar voor Chanel staat hij op om een speeltje te pakken of haar te complimenteren als ze haar behoefte netjes op de krant heeft gedaan. Zo zie je maar hoe een klein beestje maakt dat mijn man wat meer in beweging komt en wie weet dat hij straks ook nog samen mee gaat om met Chantal een klein ommetje te maken.


Lieve allemaal, ik wens jullie een gezellige en mooie week toe.


Lieve groet,


Loes






vrijdag 9 januari 2015

Oude paspop.



Al een tijdje was ik op zoek naar een oude paspop, een paspop waar alles nog op en aanzat en de tand des tijds goed zichtbaar was.
Her en der gekeken maar de één miste het houten armstuk of de knop bovenop, of de poot was stuk of hoorde er niet bij. Totdat ik bij Pauline van de 'Brocante Meuk' deze beauty zag staan, met alles erop en eraan en in prachtige oude sleetse kleuren, zelfs de knop van de standaard werkt nog.
In andere woorden, de paspop is gewoon super!


Hij staat prachtig tussen de twee oude louvre deuren in, of ze ervoor gemaakt zijn.
Dit vind ik nu zo mooi, de kleur wit, met oud hout en zwarte accenten en daarbij de natuurlijke stof linnen, oude potten en flessen, houten kisten enz..




Na alle drukte van de feestdagen is er weer rust gekomen in huize Louise.
Gisteren weer begonnen met schilderen en.... met mijn goede voornemen om het huis te ontdoen van teveel spullen en kleren. Klinkt een beetje dubbel na het showen van de paspop, maar het gaat om de kleine spullen die weinig of geen nut hebben of alleen maar heen en weer geschoven moeten worden met de schoonmaak.
Er staan al 4 zakken met kleding en linnengoed en twee dozen met klein spul klaar voor de kringloopwinkel. Op naar de volgende kamer en zo werk ik van boven naar beneden.
De slaapkamer ziet er weer rustig uit en de paar spullen die er staan komen nu veel beter tot hun recht.

Met onze kleine Chanel gaat het prima, een jongedame met vele streken, ze houd mij in ieder geval goed bezig. Het is zo mooi om te zien hoe ze bij ons thuis al haar plekje heeft gevonden en zo heerlijk als ze avonds naast mij ligt op de bank op haar dekentje. 
Na anderhalve week kan ik haar al niet meer wegdenken uit ons leven.

Lieve allemaal, hebben jullie ook goede voornemens voor het nieuwe jaar?


Heel fijn weekend!


Lieve groet,


Loes




vrijdag 2 januari 2015

Mag ik mij even voorstellen.


Mijn naam is Chanel en ik ben een Shih Tzu.
Sinds een paar dagen woon ik bij een nieuw baasje en wat zijn we blij met elkaar, het was liefde op het eerste gezicht.


In mijn nieuwe huisje pas ik perfect, veel wit, wat bruin en een beetje zwart.
Alle gekheid op een stokje, ik begin al aardig wat te wennen, zit graag bij het vrouwtje en loop haar overal achterna, Het krantje voor mijn behoefte mis ik nog wel eens, maar ik doe wel mijn best..


Wisten jullie dat ik een gezelschapshondje aan het hof van China was, jaja.... en werd gefokt door de monniken in Tibet. Er wordt zelfs verteld dat ik (althans, mijn voorouder) de Boeddha vergezelde op zijn reis naar de verlichting.

Mijn vrouwtje zegt nu dat ik maar gewoon moet doen, dan doe ik al gek genoeg.

Oke.... ik heb al lang genoeg geposeerd. Ohhh..... mag niet vergeten jullie allemaal een heel fantastisch, liefdevol en gezond
2015
te wensen.


Woef, lik en pootje.


Chanel.








Kerst.

Wens jullie allemaal  fantastische KERSTDAGEN EN BOVENAL EEN GEZOND     EN  LIEFDEVOL 2018!!!