zondag 30 november 2014

Eerste Advent.





Vandaag de eerste Adventskaars aangestoken.
Vier kaarsenstandaards van verschillenden hoogtes met linnen band op een dienblad.


We hebben een gezellige 'SNERT-AVOND' gehad, van elkaars gezelschap genoten en heerlijk snert gegeten.


Wens jullie een fijne en gezellige Adventstijd toe.


Lieve groet,


Loes




vrijdag 28 november 2014

Verzilverde eierdopjes.


Je moet er gewoon een keer tegenaan lopen, verzilverde eierdopjes.
Meerdere keren zag ik er wel een of twee staan bij de Kringloopwinkel en zoals ik wel eens meer gezegd heb: geduld is een schone zaak. Gisteren had ik geluk.... er stonden acht verzilverde eierdopjes, heerlijk zwart geworden omdat ze niet gepoetst zijn en dat mag van mij zo blijven.



Manlief naar de dagopvang en ik.... voor nu nog even rustig aan de koffie. maar straks ga ik aan de slag in de keuken. Alles staat klaar om een grote pan (kan wel zeggen: hele grote pan) met snert te maken.
Morgen avond komen de kinderen en onze vrienden en zitten we met dertien personen gezellig rond de (twee aan elkaar geschoven) tafels, te genieten van een lekkere kom met snert.


Wens jullie een heel fijn weekend!


Lieve groet,


Loes








zondag 23 november 2014

Hert met Hop.


Dan heb je een leuk hertenkop gekocht, maar waar gaan we hem ophangen, in de huiskamer, hal.... eerlijk gezegd staat hij overal wel leuk. Tot dat ik bezig was in de tuin, van overgebleven oude steigerplanken en een paar ijzeren poten die nog in de schuur stonden, heb ik (met de hulp van de man van mijn vriendin) een tuin-sidetable in elkaar gezet.

De tafel gezellig gemaakt met allerlei spullen uit de tuin en de Rozenbotteltakken verwerkt in een grote krans en toen dacht ik: HERTENKOP!
Hier ga ik hem gangen, boven de tuin-sidetable, jullie kunnen zien dat hij het reuze naar zijn zin heeft met de Hop hangend aan zijn gewei hahaha..... en buiten... waar hij hoort te zijn.


Zo maak je de spullen die je nog hebt staan, een gezellig plekje in de tuin, volgens jaar wil ik hier potten met kruiden op zetten.


Donderdag had ik bericht gehad van de verzekering (mijn fiets was gestolen) dat ik een nieuwe fiets kon gaan halen bij de fietsenwinkel waar ik mijn fiets had gekocht. Dus vrijdag stond ik klaar met brief van de verzekering om naar de fietsenwinkel te gaan en toen ging de telefoon...... mevrouw uw fiets staat klaar om opgehaald te worden, oh.... meneer dank u wel hoor, ik stond net klaar om naar u toe te komen.
Snelle afhandeling, nou hier kan men wel spreken over een supersnelle afhandeling en helemaal blij als een kind ging ik weer naar huis met mijn nieuwe fiets.

Effe... het woord (niet echt een Nederlands woord) effe, effe dit effe dat, oh... dan kan ik direct nog effe zus erbij doen. Zo is het de laatste dagen hier gegaan, effe van alles en nog wat.
Gisteren prachtig weer, effe de schuur opgeruimd, de tuin aangeveegd, oh direct maar effe de voortuin, dan effe boodschappen doen, effe de was tussendoor, effe heerlijk in het zonnetje samen met mijn man in de tuin koffie gedronken.

Nu zit ik effe uitgevloerd op de bank, laptop op mijn schoot en een kopje koffie erbij.
Voor vandaag is het niet effe, maar een heerlijke rustig-aan dagje en als ik naar buiten kijk zie ik de zon schijnen, misschien vanmiddag weer in de tuin zitten en genieten van het prachtige weer?


Fijne zonnige zondag!


Lieve groet,


Loes



dinsdag 18 november 2014

Weer een traject klaar.


Vorige week, zoals ik in mijn vorige post vertelde, bij mijn vriendin aan de slag geweest met wax om de lijsten van spiegels, beeld en bloempot te verouderen. Het was een gezellig middag, we hebben veel werk verzet en mijn vriendin was blij met het resultaat.
Voor mijzelf had ik vorige week nog een tafel in de verf gezet en ik moet zeggen, missie gelaagd.
De kandelaar die op de tafel staat (heb ik vorig jaar al een keer laten zien) is door weer en wind  roestig geworden en ik heb hem weer eens uit de schuur gehaald om te laten pronken op de pas geschilderde tafel.



 


De eerste opzet van een nieuw schilderij.



Nieuw volgers....
 hartelijke welkom op mijn blog, erg leuk dat jullie mij willen volgen en ik hoop dat mijn posten jullie nieuwe inspiratie zal geven, net zoveel als van de blogs die ik volg, mij geven.

Vandaag is mijn man naar de dagopvang en ik ga heerlijk mijn eigen gangetje, eerst ga ik een kopje koffie voor mijzelf maken en als het droog blijft... even heerlijk uitwaaien op de fiets.


Een hele fijne week allemaal!


Lieve groet,


Loes









zaterdag 15 november 2014

Hobbelpaardje.



Ach.... wat leuk dacht ik toen ik dit paardje in de Wibra zag staan, maar dan wel in de kleur grijs. In gedachten zag ik hem al in een oude witte look voor mij, dus mocht hij na betaling, mee naar huis.
Gisteren kwam een vriendin met een spiegel en een beeld aan om in de wax te zetten, ze had de spullen zelf in de krijtverf gezet en aangezien alle verfspullen uit de schuur gehaald waren, heb ik direct het paardje een metamorfose gegeven, helaas vergeten een foto vooraf te maken.
Vanmiddag ga ik naar dezelfde vriendin om een hele grote spiegellijst te voorzien van een oude look en zo blijft men lekker bezig.




Lieve allemaal, ik kreeg van de week een email van een dame die geen blog heeft maar wel graag de posten van blogger wil volgen en daarbij automatisch bericht krijgt als een nieuwe post van iemand is geplaatst.

Is dit mogelijk? Zo ja, hoe gaat dit in zijn werk.

Alvast mijn dank.


Wens jullie een heel fijn weekend!


Lieve groet,


Loes






maandag 10 november 2014

Kast wit geschilderd.


 Langzamerhand begint alles weer licht te worden in ons huis, de donkere kleuren van de meubels verdwijnen en maken plaats voor wit.

Alhoewel ik de sobere en landelijke stijl erg mooi vind, voelde ik mij niet echt happy met de donkere kleuren. Gelukkig had ik de muren wit gelaten, daar had ik altijd al een twijfel over en mijn motto is: bij twijfel NIET DOEN.

Stukje bij beetje ben ik de meubels wit gaan schilderen, zoals voorheen.

LANG LEVE DE KRIJTVERF!

De stoere en natuurlijke elementen blijven met tikkeltje élégance, zoals de oude kristallen lampen, maar ook de industriële lampen, van alles door elkaar.



Mijn schilder lijstje is bijna afgewerkt, nu nog twee kleine tafels, die ga ik deze week schilderen. foto's volgen.


Lieve allemaal, een hele fijne week!


Lieve groet,


Loes




zondag 9 november 2014

Beeld van een jongedame.



Afgelopen vrijdag, zoals ik jullie al vertelde in de vorige post, met mijn vriendin naar de Kringloopwinkel geweest.
Eerst thuis heerlijk aan de koffie en samen wat mooie tijdschriften doorgebladerd om wat ideeën op te doen voor de kerstdecoratie van wat we kunnen vinden in de natuur.
Samen, tussen de regenbuien door, op de fiets gestapt naar de Kringloopwinkel, waar sinds vorige week ook de kerstdecoratie is uitgestald.
Mijn vriendin, die sinds een paar maanden oma is, heeft een dekbed overtrekje met sloop van wit lakenstof met een braderierand gescoord, zo ligt kleinzoon er prachtig bij als hij bij oma een tukje gaat doen, tevens twee mooie kandelaren.
Oh.... wat is het toch fijn zo samen zo scharrelend door de winkel met oude spullen te lopen..
Zelf had ik een groot wit gordijn van stevige stof, daar kan ik mooie kussenhoezen van maken voor de schommelstoel en een beeld van een jongedame.
Blij met onze aanwinsten zijn we weer naar huis gefietst, waar we hebben genoten van een warme kop thee.


Gisteren was een schilderdag, nee.... niet geschilderd aan een schilderij, maar een spiegel en wat andere kleine spullen in de krijtverf gezet.
Voor vandaag hou ik het maar weer wat rustiger, gewoon even rommelen in huis, of in de tuin.


Fijne zondag!


Lieve groet,


Loes





donderdag 6 november 2014

Een grote tak van een palm.


Een paar weken geleden stond hij in de bloemenwinkel en nu in onze huiskamer, een grote tak van een Palm. Helaas, de naam van dit pronkstuk weet ik niet, zelfs de dame uit de bloemenwinkel wist het niet meer, mocht een van jullie het weten dan hoor ik dit graag.
De tak is 160 cm hoog en 27 cm breed en een leuk object om ergens neer te zetten en omdat hij lang en slank is, is het geen sta in de weg en hij staat prachtig tegen de witte muur.


De kelken worden ook wel Palm cups genoemd.


Met een behoorlijke steel.


Vandaag heb ik de grote grijze kast geschilderd in de kleur Old White van Annie Sloan, het was een klus maar deze is nu geklaard. Omdat onze tv in deze kast staat en ik mijn man al behoorlijk had geplaagd om steeds voor het beeld langs te lopen (hij kijkt het grootste deel van de dag tv), wilde ik hem niet verder storen om nog even foto's te maken, deze komen later.

Morgen ga ik met mijn vriendin naar de Kringloopwinkel, altijd een feestje, we maken er een gezellige middag van.


Een heel fijn weekend!


Lieve groet,


Loes








maandag 3 november 2014

Schommelstoel.



Gisteren samen met een vriendin naar de brocante markt in de Grote Kerk in Edam geweest.
Wij hebben echt onze ogen uitgekeken, wat een prachtige spullen allemaal en één voor één zo mooi uitgestald, gewoon schitterend.
Leuk om de mensen te zien achter de brocante, zoals Karin van de Tuinkamer en Bonnie van de Brocante Webshop (Bonjade), Elly en Sandra van Vita Huset die kende ik al en fijn om ze weer eens terug te zien.
Heb ik wat gekocht..... jaaaaaa het boek Vintage by Nina, A Winter's Tale, Nina Hartman zat zelf achter de tafel om de boeken te signeren en 3 tijdschriften uit Frankrijk, zo kunnen we weer leuke ideeën op doen.
Vanmorgen met vriendin naar de Kringloopwinkels want daar waren de kerstspullen uitgestald, daarover later meer.
En toen zag ik hem staan een schommelstoel van riet in een lichte kleur, deze had ik niet op mijn fiets kunnen meenemen, maar gelukkig heeft mijn vriendin een grote auto, dus kon hij makkelijk achterin.


De stoel is zonder kussens, maar dat is geen probleem zo heb ik weer een leuk klusje voor de korte dagen, voor nu heb ik er een groot kussen met mooi sloop en een vacht op gelegd.
Achter de stoel is het nogal rommelig maar dat komt omdat ik de salontafel aan het schilderen ben, heb dus alles aan de andere kant van de kamer gezet.

Zo langzamerhand ben ik van donker naar licht aan het gaan, elke keer komt er een meubelstuk onder mijn handen voor een schilderbeurt, hierna de grote kast.

Aankomende vrijdag ga ik weer met een andere vriendin naar de Kringloopwinkels in de buurt, die lieve schatten denken: we gaan met Loes mee, want die ziet altijd wel wat moois staan hahahaha....
En dat vind ik juist zo leuk om samen de neuzen tussen al die oude spullen, de ene keer zie je wat leuks en heeft het niets nodig en de andere keer een likje verf en het kan ook gebeuren dat er niet veel moois te zien is.


Lieve allemaal, ik wens jullie een fijne herfstweek toe.


Lieve groet,


Loes







Kerst.

Wens jullie allemaal  fantastische KERSTDAGEN EN BOVENAL EEN GEZOND     EN  LIEFDEVOL 2018!!!