vrijdag 24 oktober 2014

Plukmand en mosbollen.



Een oude plukmand had ik de laatste keer meegenomen uit de Kringloopwinkel. leuk voor in de tuin of binnen. In onze stad is een grote winkel van Bic Bazar gekomen, ze verkopen van alles en nog wat, beetje vergelijkbaar met de Action en Xenos.
 Toen ik een kijkje ging nemen, zag ik mosbollen liggen, daar kan ik altijd wel mee uit te weg.
Ik dacht aan de komende kerst om ze voor het raam met touw eromheen bij elkaar gebonden en in drie verschillende hoogtes ophangen of op de hoge vazen met kransen, ideeën genoeg zal ik maar zeggen.



Manlief is naar de dagopvang en ikzelf heb een tutteldag vandaag, heerlijk een beetje aanrommelen, spulletjes aan het uitzoeken en af een toe een lekker bakje koffie nuttigen.
Wilde eigenlijk vandaag mijn fietsrondje gaan maken, maar als ik naar buiten kijk blijf ik gezellig thuis.

Wens jullie een heel fijn weekend!


Lieve groet,


Loes




dinsdag 21 oktober 2014

Krans van Hortensia's.


Het is nu echt herfst geworden, regen, wind en als het even meezit, hagel.
Gisteren zat ik bij mijn vriendin nog in haar tuin in het zonnetje, zelfs in mijn shirt met korte mouwen, hebben we heerlijk genoten van een kopje koffie.
We hebben niet alleen in de tuin zitten luieren, maar we hebben een krans gemaakt van Hortensia's.
De Hortensia's waren niet helemaal in topconditie, maar desalniettemin zijn het toch mooie volle kransen geworden.



Terwijl ik dit aan het schrijven ben, dondert het boven ons huis en bliksemschichten zie ik door het raam, maar binnen branden de kaarsen en is het gezellig.


Fijne week!


Lieve groet,


Loes






zaterdag 18 oktober 2014

Leuk hoekje met oud steigerhout.


Vandaag begonnen met de tuin op te ruimen, spullen in de schuur gezet plantenbakken leeg gemaakt en...... het blad van de steigerhouten tafel binnen gezet. De buxusbomen moeten gesnoeid worden maar als de zon schijnt verbranden de pas gesnoeide blaadjes, dat heb ik mij laten vertellen, dus even wachten.
De steigerhouten tafel was niet echt stabiel gemaakt (viel uit elkaar), nu kwam ik op het idee om er voor binnen een sidetable van te maken. Op het internet had ik al gekeken voor oude tafelpoten of eventueel oude schragen, maar voor dat ik wat kan gaan doen moet het hout drogen en dat zal buiten in de herfst niet zo snel gebeuren, dus heb ik hem gewoon binnen tegen de muur gezet.


Nu kan je een blad tegen de muur zetten, maar alleen een blad is nu ook niet om naar huis te schrijven, dus heb ik er maar wat leuks van gemaakt.
Een spijker erin geslagen voor de Eikenkrans op te hangen en het oude tafeltje ervoor gezet. De zwarte lamp die erop staat heb ik jullie laten zien (klik), toen ik hem in de kleur wit had gekocht.

Met een matte zwarte acrylverf heb ik hem geschilderd en het donkergrijze kapje had ik dit jaar op de Koningsmarkt gekocht,  de Rozenbotteltakken heb ik voor even in een oude vaas gezet, komende week wil ik er een krans van maken.


Bij de Kringloopwinkel heb ik een oud grijz blik gescoord en ook nog een gietijzeren kandelaar, deze staan nu op het tafeltje.



Een leuk hoekje geworden, toch!


Fijn weekend!


Lieve groet,


Loes





donderdag 16 oktober 2014

Gedroogde Papaver


Vandaag het schilderij van de gedroogde Papaver afgemaakt, her en der is de verf nog nat, wat het moeilijk maakt om een foto te maken en daarbij ben ik ook niet zo'n beste fotograaf. 


Het is al weer bijna weekend en zo te horen krijgen we mooi weer, voor mij wordt het een tuinweekend, alles nog even klaar maken voordat daadwerkelijk de donkere dagen gaan invallen.


Heel fijn weekend!


Lieve groet,


Loes







maandag 13 oktober 2014

Oude Dadeltakken op mijn lievelingsvaas.



Lievelingsvaas, raar geschreven eigenlijk, maar ik denk dat jullie wel begrijpen wat ik bedoel, iets wat je gewoon mooi vindt en dat heb ik met deze vaas, helemaal niet iets bijzonders op één ding na.... de rand met roosjes. Toen ik de vaas zag staan bij de bloemenafdeling in de supermarkt, viel mijn oog direct op de rand met roosjes, ohh..... wat lief dacht ik, een grove vaas met een bloemenrand.
De kleur die hij toen was, kan ik eigenlijk niet zo goed omschrijven niet bruin, niet grijs, in ieder geval niet om naar huis te schrijven, met een zacht grijze betonverf heb ik hem geschilderd.
Omdat de prijsjes bij de supermarkt (bij onze supermarkt) meestal klein zijn, heb ik er twee gekocht, want ik zag ze al staan op de grote tuintafel, daar hebben ze vorig jaar winter gestaan met takkenkransjes erop.
Ze hebben overal gestaan binnen en buiten, vandaag heb ik er een naar binnen gehaald en er een oude Dadeltak (van vorig jaar) een klein gewei opgelegd.
Wat ik met de Dadeltak heb gemerkt is: dat ze nogal stijf worden als ze drogen, geen probleem hoor...... leg ze gewoon even in de regen en ze worden weer buigzaam.




De Rozenbotteltakken staan inmiddels in een grote vaas met wijde hals op de wijntafel, maar het idee van Pietrik van Blomkje en Wenje om er een krans van te maken, neem ik van harte aan, lijkt mij erg mooi staan.

Vanmiddag is mijn zoon langs geweest, het was zijn vrije dag en moeders heeft lekker eitjes voor hem gebakken, naderhand hebben we samen boodschappen gedaan. ik heb een heerlijke middag gehad.


Lieve allemaal, wens jullie een fijne week toe.


Lieve groet,


Loes






zaterdag 11 oktober 2014

Rozenbotteltakken en warme kleuren.


Vandaag een bos Rozenbotteltakken gekocht, ben het nog niet eens of ik ze in deze vaas (kringloopwinkel) laat staan, morgen maar eens in de schuur kijken voor een vaas met brede hals, volgens mij staat het mooier.
Het staat wel erg warm de rood/oranje besjes op de tafel.



Naar de Action om te kijken voor kussen hoesjes in warme tinten en ja hoor...... mooie bruine zachte hoesjes en twee met een lichte zachte maiskleur. 
Ook zag ik nog houten klosjes met 3 meter linnen, leuk om te verwerken in een krans of om een krans mee op te hangen.
Vanaf 1 januari 2015 heeft de Action geen plastic tasjes meer, dit hoorde ik een verkoopster zeggen tegen een klant, de reden.... dat heb ik niet gehoord maar ik hoop dat dit te maken heeft met dat plastic slecht is voor het milieu.
Zelf heb ik altijd een stoffen tas mee als ik boodschappen ga doen en probeer op deze manier een steentje bij te dragen aan een schoon milieu.
Hebben jullie wel eens geprobeerd om met de boodschappen doen of gezellig te winkelen, zonder plastic tasje thuis te komen? Heb laatst aan de manager van de supermarkt gevraagd of er bij de groente afdeling papieren zakken i.p.v. plastic tasjes te leggen.
Nu weet ik dat dit een hele grote omslag zal zijn, maar ik zeg altijd: alles begint bij jezelf en alle kleine beetjes helpen.


Lieve allemaal, mijn fiets is afgelopen vrijdag gestolen, hij stond in de voortuin (pas nieuwe fietstassen gekocht en daarin zat mijn regencape en hoedje) en weg was alles.
Ik was boos en verdrietig tegelijk, waarom kunnen mensen niet van andermans spullen afblijven.
Oh..... wat ben je dan onthand zeg, want alles doe ik op de fiets.
Mijn man en ik hebben samen een paar jaar geleden nieuwe fietsen gekocht en daarbij de fietsen verzekerd maar ik was in de veronderstelling dat de verzekerde perioden al voorbij was.
De aankoopbon kon ik nergens vinden, die had mijn man opgeborgen en nu weet hij niet meer waar die lieverd. Gisteren de hele middag op zoektocht geweest maar helaas nergens te vinden (zal vandaag of morgen wel ergens opduiken). Aangifte gedaan bij de politie en vandaag naar de fietsenwinkel om te kijken voor een andere fiets, misschien een goede tweedehandse.  
Eerst mijn fototoestel stuk en nu mijn fiets gestolen, nou dat hakt er lekker op in.
Samen met de verkoper gekeken naar een andere fiets, nieuw en tweedehands, allemaal behoorlijk aan de prijs. De verkoper zei: ik ga toch nog even de computer raadplegen wanneer de fietsen van u en uw man zijn gekocht..... mevrouw, u bent nog verzekerd tot februari 2015 en over de aankoopbon hoeft u zich geen zorgen te maken die kunnen we hier voor u uitprinten.
Ik snel weer naar huis gefietst (op de fiets van mijn man) om de fietssleutels (erg belangrijk dat je de reserve sleutel erbij hebt voor de verzekering) en het aangifte formulier op te halen, nu wordt alles in orde gemaakt en kan ik als alles goed gaat, kan ik over twee weken een nieuwe fiets kopen.


Heeft alles nog een Happy End.


Een heel fijn weekend!


Lieve groet,


Loes




maandag 6 oktober 2014

In de hoek van de kamer.



Mijn werkkamer weer helemaal vrij gekomen, nadat mijn zoon zijn laatste spullen had uitgezocht en mee genomen, kan mijn werkkamer weer worden ingericht.
De boekenkast had ik in de hoek van de huiskamer neergezet, deze is vandaag weer naar boven gegaan, zodat ik weer ruimte heb gekregen om mijn spullen weer neer te zetten.


De sidetable die er heeft gestaan, heb ik verkocht omdat ik hem aan de lange kant vond, hij stond tegen de bank aan. Een oud tafeltje dat ik buiten had gezet (behoorlijk verweerd nu), heb ik na goed schoongemaakt te hebben, er neergezet.

De ovale gietijzeren vaas stond ook buiten, tijd om weer eens binnen te zetten, niet te tillen loodzwaar is dat ding, je moet er wat voor over hebben toch.....
 De lamp heb ik voor even van een andere plek weggehaald, de bedoeling is dat de slanke hoge lamp er komt te staan, maar deze moet ik eerst nog bewerken.

Het blijft toch een kunst om zo weinig mogelijk neer te zetten, maar het begint me nu toch aardig te lukken.

De boekenkast moest leeg gehaald worden en er kwamen ook vele woonbladen uit.
Op de bank met schaar in de hand de tijdschriften een voor een door gekeken en de mooie plaatjes, lekkere recepten eruit geknipt en in mapjes gedaan, overzichtelijk en neemt minder ruimte in.

De komende week wordt een week van twee werkkamers opruimen en opnieuw inrichten, alles weer op zijn plek zetten en meteen een goede schoonmaak houden.


Wens jullie een hele fijne week!


Lieve groet,


Loes






zaterdag 4 oktober 2014

Eenvoud.



Kleine Dadeltak en kaars op houten schaal, meer is niet nodig. 




Eerste opzet nieuw schilderij.



Heel fijn weekend!


Lieve groet,


Loes

Kerst.

Wens jullie allemaal  fantastische KERSTDAGEN EN BOVENAL EEN GEZOND     EN  LIEFDEVOL 2018!!!