vrijdag 25 juli 2014

Stoffen.




In mijn vorige post vertelde ik dat ik op zoek ging naar linnen stof voor zittingen voor de eetkamerstoelen.
In de Kringloopwinkel bij ons heb je een aparte afdeling met gordijnen, dekbedovertrekken, kussen hoesjes, tafelkleden enz..
De moeite waard om daar eens rond te snuffelen, zo heb ik daar wel eens in het verleden mooie witte katoenen tafelkleden, of oude mooi witte lakens er tussenuit gehaald, dus altijd even een kijkje nemen tussen de stoffen.
Dit keer hing er zo als gewoonlijk van alles en nog wat, maar er hingen ook nieuwe stoffen, prachtige velours met print, katoen en andere stoffen. Als eerste pakte ik de onderste stof op de foto, zo'n 3 x 1.50 cm, toen de taupe kleur 150 x 150 cm en nog in dezelfde kleur een lap van 80 x 200 cm. Het feest kon niet op hoor, oude theedoeken nog helemaal gaaf, een geblokte, een met rode streep in het midden en een witte wafeltjesdoek. Het is geen linnen geworden, maar zeer tevreden met mijn lappen en oude doeken, ging ik weer naar huis.
Van de onderste lichte stof ga ik hoezen voor de zittingen maken en de witte theedoeken komen gezellig in de keuken te hangen, de geblokte wordt gewoon gebruikt.



Vanmorgen was het tumult in huize Louise, op dinsdag en vrijdag gaat mijn man naar de dagopvang en moet hij om 9 uur klaar staan omdat hij dan wordt opgehaald. Normaliter zit hij klaar, alleen vanmorgen niet, zijn schoenen moesten nog aan en hij zat i.p.v. beneden, boven in zijn werkkamer.
Na hem een paar keer te hebben geroepen, ben ik naar boven gegaan om te kijken waar hij mee bezig was.
Bovengekomen zat hij achter zijn computer, lieverd je moet naar beneden je schoenen aantrekken, waarop hij zei: nee...... moet eerst de rekeningen overmaken (dit doet mijn man al een tijdje niet meer), maar mijn computer doet het niet meer. Oke schat, dan gaan we daar vanmiddag samen naar kijken als je terug komt. Nu gaan we naar beneden je schoenen aantrekken, nee..... zei hij dat kan niet want ik ben mijn bril kwijt (de schat heeft 5 brillen voor het geval er eentje kwijt raakt). In een oogopslag zag ik twee brillen liggen, kijk eens...... hier heb ik er al twee zei ik, nee..... die zijn niet goed, ik wil die andere......... die zit beter.
Oke, ga jij vast naar beneden je schoenen aantrekken, dan zoek ik die andere bril, maar je hebt er alvast twee, dat scheelt, toch?
Waar liggen die andere brillen nu, op zijn nachtkastje zag ik er één liggen, ahha... dacht ik.....
Beneden gekomen stond de auto al voor de deur en had mijn man zijn schoenen aan.
Kijk eens, zei ik, ik heb die andere bril gevonden!
Nee.... die bedoel ik niet, zei hij, oké.... lieverd als je terug komt dan heb ik zeker die andere gevonden en liggen ze voor je klaar.

Naderhand onder het genot van een kopje koffie dacht ik bij mijzelf: volgende week alle brillen klaarleggen.



Voor iedereen een fijn weekend!


Lieve groet,


Loes





dinsdag 22 juli 2014

Een stap verder met de eetkamerstoelen.


Druk in de weer met de eetkamerstoelen, moet nog een stoel schuren, maar daar was het vorige week even te warm voor, dat gaat morgen gebeuren.
De foto links is de stoel zoals ik hem heb gekocht en de foto rechts toen ik de stoel had geschuurd.
Tja..... en toen moest ik bedenken wat ik over het geschuurde hout zou doen, in de wax, schilderen, loogbeits enz...
Wil iedereen nog bedanken voor de tips in mijn vorige post.
Toen dacht ik: een stoel heeft vier poten en wat is er beter om uit te proberen om op elke poot wat anders te doen en zo kon ik zien wat ik mooi vond. Wat had ik in huis, krijtverf, wax in de kleur carbon, wax in de kleur bruin, doorzichtige wax en donkerbruine antiek was.
                       

Na alles klaar te hebben gezet ben ik begonnen met een kwast de donkerbruine antiek was op één poot te doen en...... ik hoefde de andere opties niet meer uit te proberen, want dit pakte zo mooi uit helemaal naar mijn zin.


Met het schuren waren er sommige stukken die ik niet helemaal kaal kreeg hoelang ik er ook overheen bleef schuren en eerlijk gezegd vond ik het wel wat hebben.
Door de antiek was, kreeg ik niet alleen een warme kleur maar ook een versleten oude look.


Alle andere potten met wax e.d. heb ik weer opgeruimd, die had ik niet meer nodig.


Als alle vier de stoelen klaar zijn en in de antiek was staan, ga ik beginnen aan de hoezen voor de zittingen.
Eerst maak ik grijze hoesjes en ik ben al hier en daar aan het kijken voor een lap linnen in een lichte kleur. Dat is het leuke van losse hoezen voor de zittingen, je kunt eens veranderen van kleur.

Lieve allemaal, genieten jullie ook zo van het mooie weer, wij hier zeker en als het niet al te warm is vind je ons in de achtertuin. Wordt het te warm.... zitten we in de voortuin die op het noorden ligt en waar af en toe een heerlijk koel briesje voorbij komt.


Geniet van het mooie zomerse weer!


Lieve groet,


Loes




dinsdag 15 juli 2014

Metamorfose stoelen.




Afgelopen vrijdag stoelen bij de Kringloopwinkel gekocht, bij al het stoere wilde ik graag een stoel met wat meer élégance, die ik kan veranderen naar mijn smaak.
Eerst schuren, nou...... dat was me een klus gisteren, maar één stoel is klaar, straks weer één.
Je ziet dat na het schuren er al een andere stoel tevoorschijn komt, de zittingen laat ik voor nu even zo, een heerlijk winterklusje. Heb wel al een mooie grijze stof gekocht om hoezen over de zittingen te maken, het makkelijke van afneembare hoezen vind ik dat je ze kunt wassen.

  

Tussen de spijlen bij het motief van de rugleuning moet ik nog schuren, daar moet ik een vijl voor kopen, want daar kom je met een schuurmachine niet tussen.


Door het afschuren van de laklaag komt een mooie grijzige houtkleur tevoorschijn.


Nu wil ik het hout zo laten, dus krijg je een onbehandelde houten stoel, een vraagje aan jullie:
kan de stoel zo onbehandeld blijven of is het toch beter om er een wax of wat anders overheen te doen, wie heeft hier ervaring mee?

Alvast mijn dank.

Zo.... ik ga nu weer schuren, voor vandaag weer één stoel zodat ik aan het einde van de week voor de warmte gaat komen klaar ben met alle vier de stoelen.


Nog een fijne dag!


Lieve groet,


Loes





zondag 13 juli 2014

Maria en haar kindje Jezus.


Daar loop je toch zomaar tegenaan, een prachtige oude lijst met bol glas en daarachter een prent met Maria en haar kindje Jezus. De lijst is hier en daar een klein beetje beschadigd, dat maakt het des te mooier.
Het stond op de grond tegen een plastic bak in de Kringloopwinkel, waar ik afgelopen vrijdag naar toe ben geweest om voor eetkamerstoelen te kijken, waar ik ook voor geslaagd ben, daarover later meer.



De Kringloopwinkel is leuk voor tweedehands spullen, maar ik kom er ook bekende tegen of maak een praatje met een onbekende die met mij mee kijkt naar iets moois wat ik zie en zo heb je snel een gesprek. Net zoals met deze oude lijst, toen ik ermee in mijn handen stond kwam een oude man bij mij staan en vertelde dat hij het ook zo'n mooi exemplaar vond en toen ik hem vroeg waarom hij het niet had genomen, antwoordde hij: de lijst is wat beschadigd. Toen ik zei dat ik kwam door de tand des tijds, begon hij te lachen. U vindt het mooi en daar gaat het om, zei hij, het komt iemand toe die er blij mee is.
Naderhand dat ik had betaald en naar mijn fiets liep, stond er een vrouw om haar fiets in het rek te zetten, ze zag de lijst in mijn armen en ze zei: oh.... wat mooi mevrouw..... Zij vertelde mij dat zij een tuinhuisje had en dat haar zoon haar had gezegd dat het leuk zou zijn om daar gebruikte spullen in de zetten en het zo gezellig te maken. Nou, zei ze, mijn tuinhuisje begint al aardig vol te raken met alle leuke en mooi spulletjes die ik hier koop.. En zo heb je weer een gesprek en merk je dat niet alleen ik blij ben met gebruikte spullen maar vele andere met mij.
Helemaal blij met mijn nieuwe vondst fietste ik weer terug naar huis, maar niet alleen blij met mijn aankopen maar ook met de fijne ontmoetingen en gesprekken.


Allemaal een hele fijne zondag avond en een super week!


Lieve groet,


Loes




woensdag 9 juli 2014

Een stenen vaas/pot op drie pootjes.


Gisteren kwam mijn vriendin gezellig op de koffie, na een kopje koffie genuttigd te hebben vroeg ze mij of ik zin had om een rondje Kringloopwinkels te doen en daar zei ik geen nee tegen. Gezellig met vriendin in de auto naar de Kringloopwinkels in omstreken op een regenachtige dag zoals gisteren.
Zij was op zoek naar een grote salontafel en ikzelf had niet echt wensen, maar.... vind het altijd leuk om tussen de spullen te snuffelen voor een leuke vondst.
In de eerste instantie zag ik niets, ook dat gebeurd, totdat een jongeman van de winkel met een kar vol met spullen kwam aanrijden om op de planken te zetten. 
Aan zijn kar hing een bord met daarop geschreven dat er niets uit de kar gepakt mag worden, dit hebben ze gedaan omdat er mensen zijn die het liefst zo'n kar overhoop halen omdat ze wat hebben gezien en niet kunnen wachten tot alles netjes op de stellages is neergezet.
Gewoon rustig wachten en als iemand anders het pakt, dan heb je pech gehad, volgende keer beter.
En hier is hij dan een vaas of pot op drie poten in de kleuren bruin/grijs en ongeveer 20 cm hoog, een leuk schilder object.


Mijn vriendin is niet geslaagd voor een salontafel, maar heeft wel een prachtige rok gekocht. Wij hebben een gezellig middag gehad al zaten we (gelukkig droog in de auto) midden in een wolkbreuk.


Allemaal nog een hele fijne week toegewenst!


Lieve groet,


Loes.



.



zaterdag 5 juli 2014

Unieke oude spullen.


Tweedehands, oude spullen en soms unieke oude spullen, ik ben er gek mee.
Dit raam komt uit India en heeft  boven een deur gezeten, het ijzerwerk is geroest en het hout behoorlijk zwaar met onderaan een prachtige sierlijke krul, gekocht bij Herberslifestyle. Voor nu staat hij op de sidetable, als straks de huiskamer weer is voorzien van onze eigen meubels, krijgt het een mooie plek.



In mijn vorige post had ik het over een ronde eettafel die je uit kunt schuiven tot een grote tafel, dit is het niet geworden. Vorige week bij de Kringloopwinkel stond een prachtige oude rechthoekige boerentafel, gisteren is hij gebracht en voor volgende week staat schuren, schilderen en waxen op het programma.

Over unieke spullen gesproken, ook de salontafel is een uniek exemplaar geworden, hierover later meer.

Alhoewel wij geen voetbalfans zijn, vinden we het toch wel leuk en begint spannend te worden om naar Nederland te kijken. Mijn zoon is wel een voetbalfan en voetbalt zelf al vanaf zijn 5e jaar en kijkt nu samen met vriendin en vrienden en zijn hond Luca.



Vanavond gaan wij naar vrienden, samen gezellig voetbal kijken.


Heel fijn weekend!


Lieve groet,


Loes





woensdag 2 juli 2014

Een nieuwe fauteuil.


Op zoek naar een stoel/fauteuil voor mijn man, vanwege de ziekte van Parkinson kan hij niet in een te lage of te diepe stoel zitten, dus waren we op zoek naar een stoel naar zijn behoefte en een stoel waar hij makkelijk in kan gaan zitten en opstaan.
Er zijn winkels met speciale stoelen, maar omdat wij zolang het kan alles zo normaal mogelijk willen houden, zijn we verder gaan kijken.
Deze mooie fauteuil is het geworden, we hebben gekozen voor een antraciet grijze kleur, en naar mijn man's mening zit hij heerlijk en dat is het belangrijkste.


Hier begint de zon door de wolken te schijnen, er is mooi weer op komst en daar gaan wij heerlijk van genieten, jullie ook!


Fijne en zonnige dagen!


Lieve groet,


Loes





Kerst.

Wens jullie allemaal  fantastische KERSTDAGEN EN BOVENAL EEN GEZOND     EN  LIEFDEVOL 2018!!!