maandag 30 juni 2014

Tuinplaatjes.


Gisteren de hele middag in voor en achtertuin bezig geweest, af en toe het zonnetje dus niet al te warm.
Alles ziet er weer netjes uit, zoooooooo........... heerlijk om in de tuin te zijn.
Het begon al een beetje te schemeren, maar kon het niet laten om een paar foto's te maken.
Het leukste vind ik dat op de sommige planten na, alles is hergebruikt, de steentjes, tegels, hout, lamp aan de schuur, potten tuinbeelden, tuinmeubels enz., sommige planten gekregen of gestekt.


Alle Buxussen doen het prima in de tuin,
aan de rechterkant foto een Perenboom in pot.


In het perkje beginnen de kruiden zich goed te settelen.


Een Vijgenboom op stam in grote pot.


Witte Hortensia's in aarde potten, deze gaan later de grond in,
betwijfel het of ze wit blijven, zie sommige bloemblaadjes al een beetje verkleuren.


De Geranium's staan in volle bloei.


En natuurlijk staan er weer wat houten spulletjes buiten,
het weer kan zijn werk doen..


En toen waren de batterijen van het fototoestel leeg, jammer..... volgende keer andere foto's, maar dan met de zon erbij.


Allemaal een hele fijne week!


Lieve groet,


Loes



vrijdag 27 juni 2014

Grote houten schaal op voet.


Vorige week nog even langs de Kringloopwinkel geweest en daar stond hij tussen de houten spullen een prachtige grote houten schaal op voet (doorsnede 30 cm en hoog 11 cm) en deze ga ik niet buiten zetten of schuren of wat dan ook, ik vind hem mooi zoals hij is.
Een keer per week ga ik naar de Kringloopwinkel, want ik ben op zoek naar een eiken tafel, die ikzelf wil gaan schuren zodat het eikenhout weer zichtbaar wordt en dan behandelen met een wax. Ik ben op zoek naar een ronde tafel waarvan het midden gedeelte uitgeklapt kan worden, zodat ik deze groter kan maken als er eters komen, maar ik zal geduld moeten hebben tot ik zo'n tafel tegenkom.


Hier begint alles weer een beetje rustig te worden, dochterlief heeft met al haar spulletjes een eigen plekje hier in huis gemaakt en bij zoonlief en zijn vriendin gaat alles prima in hun nieuwe huis. 
Volgende week ga ik maar weer eens met het penseel aan de gang, want er staat nog een schilderij  te wachten op de ezel om afgemaakt te worden.


Hier valt de regen met bakken uit de hemel vandaan en als ik de weerberichten mag geloven, wordt het niet echt zonnig het weekend.
Maar desalniettemin, wens ik jullie een heel fijn en gezellig weekend toe.


Lieve groet,


Loes







zaterdag 21 juni 2014

Lampen.


Lampen vind ik best wel een moeilijk onderdeel van een kamer.
Voor tafellampen moet je altijd weer een tafeltje of kruk neerzetten en voor je het weet staat heel de kamer weer vol ermee. Een vloerlamp vind ik mooi als hij slank is met een kleine kap zodat de lamp niet teveel ruimte inneemt.
We hebben hier al een industriële wandlamp in de hoek bij de bank (ook heerlijk om te lezen) en dat beviel mij goed, geen tafeltjes e.d.,  dus kwam ik tot de conclusie om aan de andere muur ook voor wandlampen te gaan. Leuk bedacht, maar...... wat voor wandlampen?
Af en toe eens een kijkje genomen bij de Kringloopwinkel of op MP, maar zag niets naar mijn smaak, tot afgelopen woensdag avond ik deze mooie wandlampen zag op MP en ook nog in de stad waar wij wonen.
Een stel prachtige lampen gemaakt van houten consoles, nu nog kijken voor twee linnen kappen.
Zijn ze niet super!





Maandag moet ik voor een darmonderzoek naar het ziekenhuis (ziekte van Crohn), zie ik altijd een beetje tegenop vanwege de vieze smurrie die ik een dag van de voren moet innemen, krijg ik altijd buikkrampen van, maar ja het is niet anders en tegen de tijd dat ik weer thuis ben, kan ik direct voor de buis voetballen gaan kijken.

Lieve allemaal, de zon heeft zich vandaag hier laten zien en de temperatuur ging weer heerlijk omhoog.

Ik wens jullie een fijne zondag en gezellige week toe.

Lieve groet,

Loes



maandag 16 juni 2014

Metamorfose van een houten schaal.


Een tijdje geleden had ik bij de Kringloopwinkel een houten schaal gekocht, deze heb ik eerst een paar weken buiten gezet. Je zag de schaal verkleuren in een lichte kleur en door de regen en zon kwam er een barst in (geweldig!). Naderhand heb ik hem goed schoon geboend en goed laten drogen in het zonnetje, daarna ben ik eroverheen gegaan met wax van Painting de Past in de kleur Carbon, toen nog even met een staal sponsje eroverheen, dit is het resultaat.



De schaal zoals ik hem heb gekocht voor 1 euro en 50 cent.


Zo.... weer een leuk pronkstukje om neer te zetten.


Vandaag was het zover, mijn zoon en zijn vriendin hebben intrek genomen in hun nieuwe huis.
Een grote bus van mijn zoons werk stond voor de deur om zijn spullen in te laden en hetzelfde naderhand bij het ouderlijk huis van zijn vriendin.
Eindelijk na een paar maanden van hard werken (buiten hun gewone werk) was het zover en het was heerlijk om twee jonge gezichten te zien stralen.
Woensdag zijn wederzijdse ouders en zussen uitgenodigd om te komen eten en gezamenlijk naar het WK voetbal Nederland-Australië te kijken.

Een fijne week en lieve groet,

Loes


vrijdag 13 juni 2014

Dame op zuil.


Vorig jaar had ik een oude houten zuil op de kop getikt, deze stond in de schuur te wachten op een schilderbeurt. Aangezien de schuur zoveel mogelijk leeg moest (i.v.m. de spullen van mijn dochter), heb ik de zuil naar binnen gehaald en in een hoek gezet. De kleur was een beetje geel/bruin, nu niet echt een kleur om blij van de worden, gisteren heb ik de zuil geschilderd in met de kleur oud wit van Annie Sloan, daaroverheen de Cleare wax en vandaag afgemaakt met wax in de kleur carbon.
Nu komt de zuil mooi overeen met de stenen dame die erop staat, ik ben er super blij mee.


Hier is het nog steeds een heksenketel van meubels en spullen, a.s. maandag gaat mijn zoon zijn spullen verhuizen naar zijn eigen huisje en eerlijk gezegd nu de dag gaat naderen dat hij zijn ouderlijk huis gaat verlaten, ben ik toch wel een beetje uit mijn doen.
Het is een gezonde en normale ontwikkeling, kinderen vliegen nu eenmaal uit.

Zoals jullie kunnen zien heb ik mijn achtergrond van mijn blog weer terug gezet naar het oude, ik vond de andere achtergrond wel mooi maar ook erg druk.

Zo....... lieve allemaal, ik ga weer verder (druk in de tuin bezig), mijn pauze is voorbij.


Allemaal een heel fijn en zonnig weekend!


Lieve groet,


Loes










donderdag 5 juni 2014

Chinese dame.


Lieve allemaal, wat een drukte hier in huis 
Maison Louise. Mijn dochter heeft inmiddels haar intrede gedaan, de schuur staat vol met haar spullen en hier in de huiskamer is het een mengelmoes van meubels.
Omdat mijn zoon nog thuis woont (gaat over minder dan twee weken naar zijn nieuwe huis) heeft mijn dochter zich even gemakkelijk gemaakt in mijn werkkamer, haar bank staat in onze huiskamer en zo ook haar salontafel. Dit kwam goed uit want onze bank, salontafel en sidetable is verkocht via MP

Wij zijn blij dat het ergste leed is geleden en dat al mijn dochters spullen hier al zijn gestald en de rust weer een beetje is teruggekeerd  
Zo jullie kunnen zien heb ik mijn blog veranderd met een prachtige achtergrond van Itkupilli en niet alleen mijn blog ook hier bij ons thuis komt er hier en daar wat verandering. De donkere meubels gaan plaats maken voor een lichte kleur, eerlijk gezegd werd ik een beetje depri van al het donkere gebeuren hier thuis. Alhoewel ik het bij andere prachtig vind staan, kon ik mijzelf hier niet in vinden. Inmiddels twee oude stoelen op de kop getikt die ik komende winter ga opknappen, daar zijn tenslotte de koude winterdagen voor. Niet dat alles wit gaat worden, maar ik ga aan de slag met lichte tinten en natuurlijke stoffen zoals linnen in diverse nuances en het hout blijft de natuurlijke houtkleur houden.

Bovenkant van oude nieuwe stoel.


En als het dan na vele drukke dagen rustig is, even op de fiets heerlijk uitwaaien met natuurlijk een bezoekje aan de Kringloopwinkel en daar stond een prachtig stenen beeld van een Chinese dame, 68 cm lang,
niet oud, maar wel erg leuk.


Ze draagt een jurk die beschilderd is met bloemen, niet teveel kleur net genoeg.


Voor het Pinksterweekend staat een pilaar klaar om geschilderd te worden en gaan we tweede Pinksterdag naar mijn vriendin haar verjaardag vieren.

Vanuit onze huiskamer die al aardig begint te lijken op de Kringloopwinkel hahahaha..... wens ik jullie 
hele fijne en vooral zonnige Pinksterdagen toe.

Lieve groet,

Loes







Kerst.

Wens jullie allemaal  fantastische KERSTDAGEN EN BOVENAL EEN GEZOND     EN  LIEFDEVOL 2018!!!