maandag 21 april 2014

Kleine Hortensia's.




In plaatst van een paasstukje of krans heb ik dit jaar gekozen voor drie kleine groene Hortensia's.
Op de foto lijken het er twee te zijn, de derde zit aan de andere kant van de pot.


De kandelaar van zwaar ijzer heb ik van de rommelmarkt waar ik twee weken geleden heb gestaan met spulletjes, het is een pracht exemplaar. De stenen pot heb ik al een paar jaar waar ik steeds weer nieuwe creaties in maak, de ene keer staat hij binnen de andere keer buiten op de tuintafel.


Gisteren hebben we samen met de kinderen heerlijk gebruncht, de rest van de dag een beetje in de tuin en huis gerommeld. 
Voor vandaag had ik in gedachten om buiten het tafelblad te schuren, maar helaas vallen hier al de eerste regendruppels, dus wordt het een dagje binnenshuis.

Lieve allemaal, ik wens jullie een hele fijne week toe.


Liefs Loes






woensdag 16 april 2014

Twee oude stenen flessen.



De surprise-party die mijn zoon voor zijn vriendin georganiseerd had, was een groot succes. 
Hier had zij totaal niet op gerekend het was echt een surprise en super gezellig.
-------------------------------------------------------------------------------------

Afgelopen zondag heb ik met mijn vriendin samen op de rommelmarkt gestaan in de Wormer, het was een gezellig dag en heb nog wat spulletjes verkocht. Natuurlijk heb ik zelf een rondje gelopen om te zien wat er allemaal werd aangeboden en daarbij stuitte ik op deze twee oude flessen van steen.
Ik merk wel aan mijzelf dat ik behoorlijk kieskeurig aan het worden ben en niet met van alles en nog wat naar huis kom, om het later weer weg te doen.


De Artisjok begint al aardig te drogen en krijgt een mooie kleur, leuk voor decoratie en voor mij ook een mooi schilder object.



Ik zie her en der al prachtige paas decoratie voorbij komen, maar eerlijk gezegd ben ik nog helemaal niet in de paasstemming. Vanmorgen mijn gedachten hierover laten gaan en ben tot de conclusie gekomen dat het dit jaar gewoon voorjaarsbloemen worden in de vaas en...... natuurlijk paaseitjes, maar dan van chocolade.

De kinderen komen brunchen en daar zal het niet ontbreken aan een gezellig gedekte tafel met  lekkernijen zoals paasbrood en vers gebakken croissantjes en niet te vergeten de 'gekookte eieren'.
Voor de rest van het paasweekend sta ik met de schuurmachine in de hand om een tafelblad en de sidetable te schuren. 

De sidetable vind ik wat aan de donkere kant, dus wil ik hem schuren, ik heb al een klein stukje met de hand gedaan en er komt een prachtige houtkleur tevoorschijn.


Lieve allemaal ik wens jullie een heel gezellig en gezegende Pasen.


Lieve groet,


Loes






zaterdag 12 april 2014

Wol en een feestje.






Mijn vriendin spint wol en laatst heb ik een streng wol van haar gekocht.
De kleuren in de wol zijn de kleuren waar ik schilderijen mee maak, prachtige natuurlijke tinten.
Nee...... ik ga geen trui of sokken breien hoor, misschien wel verwerken in een schilderij, maar eerlijk gezegd staat zo'n streng ook mooi aan een haak of gewoon in een mand. Voor de foto heb ik hem aan de knop van de kastdeur gehangen.




Het is een drukte van jewelste hier in huis, mijn zoon geeft vanavond een verjaardagsfeestje voor zijn vriendin in hun eigen huis en ze weet van niets, het is echt een verassing.

Alles staat in gereedheid te wachten voor vanavond (het kan niet eerder gebracht worden dan rond 18.00 uur, want de jarige jop is tot en met vanmiddag nog bezig in het huis), er staat een koelkast bij ons in de huiskamer, staantafels, stoelen, ikzelf heb vanmiddag nog de laatste boodschappen voor mijn zoon gedaan.

Hun huisje is nog niet klaar, komende week wordt de keuken geplaatst, dus jullie begrijpen wel dat het een feestje wordt met wegwerp bekers, borden enz........  Een behangtafel dient als buffet en hier staan de hapjes klaar die ik vanavond meeneem.


Leuk he..... zo'n surprise party.


Lieve allemaal, een heel fijn weekend!



Liefs





zondag 6 april 2014

Mooie Kringloopwinkel vondsten.



Gisteren op de fiets gestapt, heerlijk mijn rondje gedaan en genoten van al het nieuwe groen wat zich in deze tijd van het jaar laat zien. Bomen worden weer groen, een nieuw leven ontpopt zich en als je goed kijkt zie je het wonder van de lente.
Bij de Kringloopwinkel zag ik als eerste deze schoolplaat, een prent van een schilderij  van Francisco Goya (1746-1829) 'Meisje leest brief', 50 x 75 cm.



Op de achterkant van deze schoolplaat zat een sticker geplakt.



V.AE.V.O.
Orgaan van de vereniging tot bevordering van het aesthetisch element in het voortgezet onderwijs.
(aesthetisch: esthetiek, de ethiek van de kunst, ook wel kunstgevoel/of schoonheid van de kunst genoemd)
Als je op de foto klikt, wordt de sticker vergroot en is het beter te lezen.

Naderhand zag ik twee mooie kandelaren, een blik en een gebedsrol.


De gebedsrol is zwart en van hout, waar hij oorspronkelijk vandaan komt weet ik niet, het is wel een boeddhistisch voorwerp.


De kandelaren zijn van ijzer en mooi donker grijs van kleur,
het blik is rechthoekig en ziet er nog prachtig uit.



 Helemaal in mijn nopjes met de nieuwe aanwinsten weer terug naar huis, er was één probleempje: de grote schoolplaat moest ook mee op de fiets, maar hoe. Gelukkig had ik een grote sjaal bij mij, deze om de plaat rustend op mijn fietsmandje en aan het stuur vastgemaakt.
Er is al heel wat verhuisd op mijn fiets, van bomen en planten tot stoelen aan toe, alles met de fiets.
Soms wel een lachwekkend gezicht, maar.... we komen er mee thuis.


Lieve allemaal, ik wens jullie een heerlijke week toe.


Liefs,


Loes



donderdag 3 april 2014

Oude sidetable.





Geduld is een schone zaak en wordt meestal bekroond met hetgeen waar je geduld op de proef wordt gesteld. Voor mijzelf heb ik een paar regels opgesteld voor de aanschaf van tweedehands spullen:
* binnen een straal van 5 kilometer
* binnen het budget wat ik daarvoor uit wil geven

Hiermee maak ik het voor mijzelf niet makkelijk, maar zoals al gezegd: geduld is een schone zaak, zo ook met deze sidetable. 

Het is een oudje met een extra plank aan de onderkant, precies wat ik zocht.
Voor nu staat hij naast de bank, of hij daar blijft staan..... daar moet ik nog even mijn gedachten over laten gaan. Opnieuw schuren en in de wax zetten, nee..... hij is mooi zoals hij is.


Mijn zoon en zijn vriendin zijn nog steeds druk met hun nieuwe huisje, aan het einde van deze maand of begin mei is de bedoeling dat zij daar gaan wonen. Dan komt de bovenverdieping vrij en kan ik beginnen met reorganisatie van mijn schildersspullen en schilderijen.

Blijf wel op de benedenverdieping schilderen, want daar heb ik mijn schildershoek ingericht en heel belangrijk: goed licht.

Na een paar dagen van drukte hebben we het vandaag voor gezien gehouden, gewoon even niets. Een dag waar niets moet, in de tuin een boek gelezen, met de honden gewandeld, weer even een kopje koffie gedronken en ik moet eerlijk bekennen dat het mij goed is bevallen.

Ik wens jullie een heerlijke weekend!


Liefs






Kerst.

Wens jullie allemaal  fantastische KERSTDAGEN EN BOVENAL EEN GEZOND     EN  LIEFDEVOL 2018!!!