maandag 31 maart 2014

Twee stoelen bijna klaar.




Vorige week vrijdag heb ik twee stoelen in de krijtverf gezet van Annie Sloan, nu staan ze in de soft wax en moeten een paar dagen in harden, zoals men dat noemt. Morgen ga ik de was uitwrijven (met een elektrisch apparaat van mijn zoon) en dan zijn de stoelen klaar voor gebruik. De tafel is zwart met een hout blad, toch heb ik niet voor zwarte stoelen gekozen, omdat het dan zo'n eenhapsworst gaat worden, een combinatie van kleur, zwart, bruin, grijs met daarbij natuurtinten vind ik het mooist en niet te vergeten: het groen van planten.


Vanmorgen samen met mijn man voor een intake gesprek naar de dagopvang geweest. Van de neuroloog moet mijn man fysiotherapie hebben om zo makkelijker te blijven bewegen, maar daar voelt hij niets voor, resultaat: gaat slechter bewegen en vooral het lopen wordt minder.
Het liefst is hij gewoon thuis waar hij kleine stukjes in huis loopt en het meeste van de dag zit, waardoor hij ook in een isolement komt. Bij de dagopvang (voor twee dagen in de week) krijgt hij naast de fysiotherapie, begeleiding bij andere taken en zo ook aanspraak met andere mensen.
De ziekte van Parkinson en jong dementerend, weten dat je sommige dingen niet meer kunt of weet, dit is volgens mij de moeilijkste periode van het hele ziektebeeld. Wat een ochtend, verdrietig..... maar ik moest sterk zijn voor hem.
Thuisgekomen, koffie gezet en samen heerlijk in de tuin gaan zitten, naderhand nog de laatste stukjes van de tuin geschoffeld, geveegd, alles ziet er weer keurig uit en......in mijn hoofd was de rust weer teruggekeerd.

Lieve allemaal, het leven gaat door en zo ook wij, bezig met van alles en nog wat, zoveel mogelijk genieten van alle mooie dingen die op ons pad komen en mijn houvast is:

'Geloof, Hoop en Liefde'


Een hele fijne week!


Liefs





vrijdag 28 maart 2014

Stoelen.





 De week is al weer op zijn einde en met prachtig weer gaan we het weekend in.
Ondanks de drukke week heb ik gisteren samen met vriendinnen een fantastische 
High Tea middag gehad. Supergezellig en natuurlijk teveel heerlijke hapjes gegeten, maar dit maken we vandaag weer goed door wat minder te eten.
Het doet een mens goed, even te kunnen ontsnappen aan de beslommeringen van het dagelijks leven, zo bouwen we weer nieuwe energie op, om weer verder te gaan en hebben we een leuke tijd om op terug te kijken.
De Artisjok begint al aardig te drogen een mooi item voor een schilderij.


Onze eetkamerstoelen hebben een prachtige stoffen hoes in de kleur taupe, het nadeel hiervan is, dat als ik ga schilderen, dat eerst alle stoelen in veiligheid moeten worden gebracht, zodat er geen verf op komt.
Daar heb ik nu een oplossing voor gevonden........ andere stoelen. Op MP stonden deze solide stoelen te koop, niet echt mijn kleur, maar daar gaat verandering in komen want met het zonnige weer in het vooruitzicht ga ik het weekend aan de gang met de kwast en krijgen de stoelen een andere kleur.
Zes stoelen voor een klein prijsje, waarvan één een scheurtje heeft op het zitvlak, deze wordt weggewerkt en komt met nog een andere stoel boven te staan.



Zo, er is voor mij werk aan de winkel, eerst de stoelen maar eens goed schoonmaken.


Allemaal een fantastisch en zonnig weekend!


Liefs,


Loes





maandag 24 maart 2014

Van een zielige plant naar pracht van een Hortensia..




 Een paar dagen terug zag de Hortensia er niet meer zo mooi uit, na een paar weken in de huiskamer te hebben gestaan, had hij zijn top gehad. Niet dat ik had vergeten om hem water te geven, dat heb ik goed in de gaten gehouden.
Ik heb hem buiten in een ronde pot neergezet en tot mijn grote verbazing fleurde hij helemaal op, wat zonlicht  en een beetje regen doet. Nu staat hij te pronken op de tuintafel en kunnen we er nog steeds van genieten.







Vorige week hebben behoorlijke ellende gehad met de verwarming en er was geen warm water meer.
Tot vier keer aan toe is er een monteur langs geweest en dan eindelijk konden we weer gewoon van ons warm water genieten. Als je onder de douche stond was het maar hopen dat de warmwater straal stand zou houden, zo niet dan stond je zowaar opeens onder een koude straal en..... dat is erggggggggg koud.

Het vervelende van alles is, dat afspraken die gemaakt zijn verzet moesten worden, met het resultaat dat deze week helemaal vol staat met afspraken, pas aankomende vrijdag kunnen we weer normaal adem halen.

Maar ach.... ik mopper niet, de zon schijn en we hebben al heerlijk buiten van de tuin kunnen genieten.
Mijn man heerlijk in de stoel en ik fijn bezig in de tuin, wat ziet de wereld er dan weer prachtig uit.

Wat mij opvalt is dat het onkruid tussen de tegels al behoorlijk aan het groeien is en het is nog maar MAART, maarja dat kan ook niet anders met deze zachte winter die we niet achter de rug hebben.


Lieve allemaal ik wens jullie een heerlijke en zonnige week toe.


Liefs,


Loes





zaterdag 22 maart 2014

Chocolat Vénus.





Je kunt veel mooie oude spullen op de kop tikken, maar sommige aanwinsten hebben toch je hart gestolen, zoals deze reclame plaat in sepia, van dik karton

'CHOCOLAT VÉNUS'

De ene keer hangt hij in de keuken en de andere keer weer op een andere plek in ons huis.
Er zitten niet veel beschadigingen op en ik denk eraan om hem in te lijsten zodat hij niet verder kan beschadigen.





Af en toe begint hier het zonnetje door te breken, maar volgens mij blijft het hierbij.
Buiten zitten, zit er voor vandaag niet in en ik denk dat we een beetje verwend zijn met de mooie dagen die we nu al hebben gehad.

MAART roert zijn staart en APRIL doet nog steeds wat zij wil!

Met het planten van nieuwe plantjes, wacht ik nog even, ga vandaag wel Viooltjes kopen, in de kleuren paars, wit en lila.


Een heel fijn weekend!


Lieve groet,


Loes








vrijdag 14 maart 2014

Schilderen met zonnestralen.





Gisteren aan een nieuw schilderij begonnen, heerlijk genieten van het zonlicht dat door het raam de kamer verlicht.
Waar kan ik nog meer vrolijker van worden, waar haal ik nog meer energie vandaan..... kan mij bijna niets anders voorstellen dan schilderen met het licht van zonnestralen.
De eerste opzet is er, nu de rest nog.




Allemaal een heel fijn weekend!!!


Lieve groet,


Loes 






woensdag 12 maart 2014

Vazen en aardepotten.



Hoe je ze precies noemt weet ik niet, dus geef ik maar de naam laboratoriumvaas, niet oud maar wel erg leuk om er een tak of een enkele bloem in te doen. Ze nemen weinig plaats in vanwege hun slanke gestalte, bij deze zat zelfs een glazen dop.
Voor de planten heb ik het liefst gewoon aardepotten (die al een tijdje buiten hebben gestaan), ze kleuren mooi bij de planten en staan mooi bij een interieur met natuurtinten.
Op de tweede foto linksonder zie je een stukje van een oud Delfts bord staan, niet dat ik zo gek ben op Delfts-blauw-, maar gebruik ze als voorbeeld voor een schilderij. In de schuur heb ik een rek staan met daarin potten, vazen, manden e.a. spullen, die allemaal als voorbeeld dienen.





Zo..... mijn koffiebreak zit er weer op en ga weer aan de slag in de tuin, het groen van de tegels boenen.
Wel even een klus, maar voor nu doe ik niets liever dan in het zonnetje bezig zijn.


Een hele fijne week en lieve groet,


Loes




zondag 9 maart 2014

Sobere potjes.






In allerlei kleuren stonden ze er en ook in een sobere kleur, bloempotjes in de vorm van een ei.
Nu moet ik eerlijk bekennen dat ik steeds minder zin heb in uitgebreide versieringen met feestdagen, met de paasdagen dacht ik aan een paar takken en niet meer, maar toen zag ik deze schattige potjes staan, ik zie ze al voor mij met alleen wat mos erin.



Genieten jullie ook zo van het prachtige weer?


Een hele fijne week!


Lieve groet,


Loes





vrijdag 7 maart 2014

Op pad voor een vijzel.




Op weg naar de Kringloopwinkel voor een vijzel, je kunt er ook één nieuw kopen maar eerst kijken bij de kringloop. En daar stond hij dan een oude vijzel en als ik het zo zie denk ik dat hij afkomstig uit  Afrika, want er stonden meer houten spullen waarvan de herkomst duidelijk uit Afrika waren.  De vijzel is behoorlijk zwaar en je kunt zien dat er al wat behoorlijk veel in is fijn gestampt/gewreven.
De artisjok, die ik erbij heb gelegd, heb ik gekocht als voorbeeld om te schilderen.



De weerberichten voorspellen een weekend met prachtig weer, voor mij wordt het heerlijk vertoeven in de tuin. Een beetje schoffelen de boel aanvegen, gewoon genieten van het buiten zijn.


Fijn weekend!

Lieve groet,


Loes



woensdag 5 maart 2014

En toen was er kleur.





Nu is de tijd dat je de Hortensia's weer overal tegen komt en omdat het één van mijn favoriete planten is, heb ik er eentje aangeschaft, maar dit keer niet in het wit maar met kleur, tussen alle bruintinten staat hij te pronken op mijn werktafel.


Bij ons zijn er veel natuurlijke tinten en daarbij vind ik groen in de huiskamer super staan, dus hier en daar staan planten en vooral diegene met een donkergroen blad.
Mijn favoriete plekje in de kamer is het hoekje naast de bank (waar ik meestal zit te lezen), op een oude werktafel staat een kleine palm en een varen en omdat de muurlamp op de planten schijnt, valt de schaduw prachtig op de muren en het schilderij.


Onderstaande plant heb ik een paar weken terug voor een klein prijsje gekocht bij een plantenwinkel, daar stond hij zielig in een hoekje. Helaas weet ik niet hoe deze plant (ge-ent op een stam) heet, ook voor de verkoopster van de winkel was het een raadsel, misschien kunnen jullie mij helpen, zodat de plant de verzorging krijgt die hij nodig heeft.

                       

Lieve allemaal we zitten alweer op de helft van de week, waar blijft de tijd?
Eerlijk gezegd kom ik tijd te kort, ben bezig met het opzetten van een webshop waar veel tijd in gaat zitten, er staan schilderijen klaar om in te lijsten enz.... Maar ik mopper niet hoor, het zonnetje schijnt en daar krijg ik meer energie van en ik ben altijd graag bezig.

Genieten jullie ook zo van het zonnetje!


Fijne week en lieve groet,


Loes





zondag 2 maart 2014

Het schilderij van de Reiger.




Allereerst wil ik jullie vertellen dat ik een supergezelligeverjaardag heb gehad. In het totaal waren we met 15 personen en er heerste warmte en gezelligheid en iedereen had het naar zijn zin en daar gaat het mij om, het met elkaar zijn.
Van mijn kinderen een prachtige nieuwe telefoon heb gekregen, nu kunnen we Whats/Appen en dat hebben we natuurlijk direct de volgende dag gedaan, alleen kan ik niet op tegen hun snelheid, moet nog even wennen aan het toetsenbord hahaha....
Nu ben ik niet het type dat de hele dag met haar telefoon bezig is, vergeet hem ook wel eens mee te nemen of denk.... als ik een telefoon hoor dat die van een ander is, maar dan is het die van mij.
En soms zet ik hem gewoon uit, gewoon even geen gerinkel, maar heerlijke rust en als er iets belangrijks is mij te laten weten, stuur dan maar een postduif
(of vaste telefoonlijn).
Het is zeker leuk om een App te krijgen met een foto van de kinderen van waar ze mee bezig zijn en vind ik het ook leuk een beetje bij blijven en met de tijd meegaan, dus Appen we nu.

--------------------------------------------------------------------

Afgelopen week het schilderij van de Reiger afgemaakt, hier even een foto van het schilderij nog op de ezel.


Lieve allemaal hier schijnt het zonnetje en straks ga ik heerlijk in de tuin zitten, even genieten.


Voor allemaal een hele fijn week en lieve groet,


Loes




Kerst.

Wens jullie allemaal  fantastische KERSTDAGEN EN BOVENAL EEN GEZOND     EN  LIEFDEVOL 2018!!!